Upis studenata na master studij studijskog programa Građevinarstvo - usmjerenje „Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja“

Na Arhitektonsko-građevinsko-geodetskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci, na master studij studijskog programa građevinarstvo, nakon sprovedena tri upisna roka, upisano je ukupno 19 studenata na usmjerenju „Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja“, s mogućnošću proširenja liste studentima koji su pred završetkom prvog ciklusa studija. Usmjerenje „Upravljanje rizikom od katastrofalnih događaja“ je pokrenuto u okviru međunarodnog ERASMUS+ projekta K-FORCE.

Nastava je počela da se realizuje 15. oktobra 2018. godine. U zimskom semestru studenti slušaju 4 obavezna i 2 izborna predmeta iz grupe od 7 izbornih predmeta. Obavezni predmeti su: Modeliranje konstrukcija, Aseizmičko projektovanje i građenje, Operaciona istraživanja u građevinarstvu i Geohazardi. Aktivni izborni predmeti su: Eksperimentalna analiza konstrukcija, GIS u hidrotehničkoj praksi, Eksploatacija i zaštita podzemnih voda, Mostovi i Građevinske mjere zaštite od požara.

Foto1